Майбутні молодші бакалаври ознайомились з виробництвами борошномельної промисловості, аналізом зернових культур. Підчас навчання завітали до лабораторії ТОВ”УКРЕЛЕВАТОРПРОМ”, побували в “Інституті виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова”, вивчали процеси на Куліндорівському комбінаті хлібопродуктів. Побували на найстарішій млинарні міста Одеси, що функціонує з 1844 р, засновниками якої були Эммануіл Вайнштейн та його сини, до речі, історія початку існування коледжу пов’язано з родиною Вайнштейн, завдяки пожертвуванням будівлі для школи мукомолів (а це перша назва коледжу) почав своє існування наш навчальний заклад Механіко-технологічний фаховий коледж.
Наступні етапи практики вже забезпечують перехід від теоретичного вивчення та ознайомлення з роботою виробництв до професійної діяльності здобувачів освіти на 3 та 4 курсі.