Підсумкова атестація випускників – це результат, який відображає рівень теоретичних знань і практичних навичок випускників у рамках компетентностей відповідних освітньо-професійних програм, їх застосування при вирішенні конкретних завдань; оволодіння методиками розрахунків, пов’язаних із тематикою проєктів та конкретними завданнями; здатність випускників до самостійної професійної діяльності.
До захисту дипломних проєктів та складання кваліфікаційного іспиту були допущені студенти, які повністю виконали вимоги навчального плану – успішно склали заліки та екзамени, захистили курсові проєкти, пройшли практики та захистили звіти про них, успішно пройшли попередній захист дипломного проєкту на випускових циклових комісіях та їх перевірку на наявність плагіату.
У період із 19 по 23 лютого 2024 року відповідно до розкладу, затвердженого директором коледжу, у закладі працювали п’ять Екзаменаційних комісій з розгляду дипломних проєктів (робіт) здобувачів денної та заочної форм навчання спеціальностей 181 «Харчові технології», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 133 «Галузеве машинобудування», та з прийому комплексного кваліфікаційного іспиту зі спеціальності 181 «Харчові технології» у здобувачів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та «Зберігання, консервування та переробка молока”:
133 «Галузеве машинобудування»
20 лютого 2024 року відбувся захист дипломних проєктів здобувачів освіти спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» ОПП «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв».
Усі студенти під час захисту показали високий рівень теоретичних та практичних знань, що відмітили члени ЕК, у складі Шипко І.М., доцента кафедри «Технологічне обладнання зернових виробництв» ОНТУ; Рубашного К.В., начальник зміни зернового терміналу M.V.Cargo «Neptune»; викладачів коледжу Столярчук В.В., Іванова А.Е.
Студенти захистилися та підтвердили освітній рівень «Фаховий молодший бакалавр». Серед випускників слід відзначити захист Радіонова Олексія.
141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»
До захисту було допущено 11 студентів, усі студенти захистили дипломні проекти та показали якість знань, що відповідає вимогам Міністерства освіти і науки України щодо підготовки фахових молодших бакалаврів.
Членами ЕК виступили: голова ЕК – к.т.н., доц. кафедри ЕтаМ ОНТУ Бабич В.Ф., заступник голови ЕК – заступник директора з НМР Трубнікова А.А., представник виробництва – старший інженер ПрАТ «Укрелеваторпром» Фомко О.І., керівники ДП – Бакулевський В.Л., Ятчук О.О.
Теми дипломних проектів направлені на удосконалення систем електропостачання, підвищення продуктивності, поліпшення умов праці, забезпечення охорони навколишнього середовища за рахунок впровадження нових технічних рішень та сучасних засобів на підприємствах харчової, переробної промисловості, а також енергетичної галузі.
Переважна більшість дипломних проєктів виконано з використанням комп’ютерних технологій (програм Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Visio, AutoCAD тощо), що свідчить про вміння працювати з сучасним програмним забезпеченням. Презентації до захисту дипломних проектів виконані з використанням програми Microsoft PowerPoint.
Вміння відстоювати свої пропозиції та гарні знання основних електротехнічних вимог, обладнання тощо, при захисті дипломних проектів показали студенти Павлов А.В. та Іванов А.Е.
Кращими проектами комісія визначила проекти студентів: Павлов А.В., Крук М.А., Іванов А.Е.
181 «Харчові технології»
ОПП «Зберігання і переробка зерна»
З 20 по 21 лютого 2024 року в режимі онлайн успішно відбулись захисти кваліфікаційних дипломних проєктів фахових молодших бакалаврів здобувачів освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Зберігання і переробка зерна» денної та заочної форм навчання.
До складу Екзаменаційної комісії увійшли: Соц С.М. – голова ЕК, к.т.н., декан факультету ТЗ і ЗБ ОНТУ, викладачі циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін.
Майбутні фахівці освітньої програми основну увагу зосередили на сучасних технологіях зернопереробної галузі, обладнанні нового покоління, технологіях для підвищення поживності кормової сировини і готової продукції.
Комісію приємно здивували при захисті комплексних дипломних проєктів виступи студентів актуальністю та обґрунтованістю рішень, застосуванням інноваційних технологій, використанням сучасних методів виробництв. Драгун О.С. представила комплексний дипломний проєкт на тему: «Проєкт виробничого елеватора місткістю 38000 тонн», головний керівник – к.т.н., доцент кафедри ТЗПХіКВ ОНТУ Волошенко О.С., керівник Хлизова Н.І.
Стегній А.П. представив комплексний дипломний проєкт: «Розробка проєкту зерноочисного відділення борошномельного заводу продуктивністю 10 т/год», головний керівник к.т.н., доцент кафедри ТПЗ ОНТУ Волошенко О.С., керівник док. філософії Маренченко О.І.
ОПП «Бродильне виробництво і виноробство».
22 та 23 лютого відбувся захист кваліфікаційних робот спеціальності «Харчові технології» освітньої програми «Бродильне виробництво і виноробство».
Членами ЕК виступили: голова ЕК – к.т.н, доцент ОНТУ Манолі Тетяна Анатоліївна, заступник голови ЕК – завідувач технологічного відділення Лубенець Оксана Анатоліївна, члени комісії Ткаченко Людмила Олексіївна і Демянчик Вікторія Олександрівна.
Кращою роботою була відмічена комплексна робота Васильєва Костянтина за впровадження новітнього обладнання, яке покращить якість вин на підприємстві.
Комісія відзначила актуальність обраних тем, використання сучасних комп’ютерних технологій, високу якість виконання представлених робіт.
В наслідок отриманих результатів можна вважати, що рівень теоретичної та практичної підготовки здобувачів освіти – випускників відповідає вимогам освітнього стандарту. Випускники заслуговують на отримання диплома з присвоєнням кваліфікації фаховий молодший бакалавр
ОПП «Зберігання, консервування та переробка м’яса»
21 та 22 лютого 2024 року відбувся захист кваліфікаційних робіт фахового молодшого бакалавра за ОПП «Зберігання, консервування та переробка м’яса».
До захисту були допущені 7 здобувачів освіти, з яких «відмінно» отримали- 4 здобувача освіти.
Членами ЕК виступили: голова ЕК – к.т.н, доцент ОНТУ Сергій Дмитрович Патюков, члени екзаменаційної комісії: директор коледжу – Олена Миколаївна Кічук, к.т.н., викладач спец. технологічних дисциплін – Галина Всеволодівна Шлапак, викладач спец. технологічних дисциплін – Олена Дмитрівна Лукашова.
Була представлена комплексна робота під керівництвом к.т.н., доцента ОНТУ Галини Всеволодівни Шлапак, на тему: «Проєктування забійного цеху з переробки великої рогатої худоби», виконавцем якої був здобувач освіти коледжу Федорчак Олександр Сергійович, а також здобувач освіти ОНТУ Реус Олег Геннадійович, який буде захищатися в університеті в червні місяці.
Комісія відзначила актуальність обраних тем, використання сучасних комп’ютерних технологій, високу якість виконання представлених робіт.
ОПП «Зберігання, консервування та переробка молока»
Кваліфікаційний іспит відбувся 19.02.2024 року у коледжі.
Державна атестація випускників проводиться у вигляді комплексного кваліфікаційного іспиту, що включає стандартизований тестовий державний екзамен з чотирьох дисциплін (Технологія молока і молочних продуктів, Технохімічний контроль виробництва, Охорона праці, Економіка).
Екзаменаційна комісія, у складі голови, д.т.н., професора кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси ОНТУ Ткаченко Наталії Андріївни; к.т.н., заступника директора з НМР Трубнікової Анастасії Анатоліївни; викладача спецальних технологічних дисциплін Руднєвої Наталії Василівни – оцінювали теоретичну підготовку студентів, їх і вміння та здатність застосовувати їх у фаховій діяльності.
Написанню кваліфікаційного іспиту не стала на заваді і повітряна тривога, під час якої здобувачі спустилися в укриття, де продовжили роботу.
По завершенню комісія відзначила цілеспрямованість студентів, їх наполегливість та бажання стати справжніми професіоналами.
ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
20 лютого 2024 року у приміщенні коледжу здобувачі освіти спеціальності 181 «Харчові технології», ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» пройшли підсумкову атестацію у формі комплексного кваліфікаційного іспиту.
Екзаменаційна комісія, у складі голови, к.т.н., доцента, декана факультету експертизи, біотехнології, харчової інженерії, підприємництва та торгівлі ОНТУ Шарахматової Тетяни Євгеніївни; директора коледжу Кічук Олени Миколаївни; к.т.н., викладача спецальних технологічних дисциплін Трубнікової Анастасії Анатоліївни – оцінювали теоретичну підготовку студентів за чотирьма фаховими дисциплінами.
Атмосфера під час засідання комісії була доброзичлива, сприяла впевненій поведінці студентів, розкриттю ними своїх знань і здібностей. Студенти продемонстрували навички, отримані на попередніх етапах навчання, високу теоретичну та практичну підготовку професійної діяльності.
Під час державної атестації всі випускники продемонстрували високий рівень теоретичних знань та практичних навичок, що дає можливість впевнено продовжувати навчання у вищих закладах освіти України та займати достойні місця на ринку праці.
Бажаємо здобувачам освіти випускних груп наснаги та творчих відкриттів! Наші ВИПУСКНИКИ – майбутнє України! ДЯКУЄМО ЗСУ за можливість навчатися!