12 березня здобувачі освіти ВСП “Механіко-технологічний фаховий коледж ОНТУ” навчальних груп 2Т-23 та 3Т-22 відвідали Одеський національний технологічний університет, а саме лабораторію кафедру ТМРіМ. Метою зустрічі був майстер-клас з виготовлення рубаних напівфабрикатів та органолептичний контроль ковбасних виробів.
Під керівництвом к.т.н., доцента кафедри Галини Шлапак та викладача Олени Лукашової здобувачі самостійно виготовили два види котлет: з м’яса птиці та «Домашні».
Під час майстер-класу здобувачі освіти ознайомилися з технологією приготування фаршу, формування котлет, а також з правилами панірування та термічної обробки.
Після виготовлення котлет, провели органолептичну оцінку ковбасних виробів, представлених кафедрою. Здобувачі оцінювали зовнішній вигляд, колір, запах, консистенцію та смак сосисок і сардельок, а також навчилися розпізнавати дефекти якості.
Цей майстер-клас став цінним досвідом для майбутніх фахівців харчової промисловості, дозволивши їм застосувати теоретичні знання на практиці та поглибити розуміння технологічних процесів виробництва м’ясних продуктів.
Відділ Навчально-виробничої практики Механіко-технологічний фаховий коледж, тел.0958706028