Ви зараз переглядаєте Успішне складання кваліфікаційного іспиту

Завершальним етапом підготовки фахівців та формою підсумкової атестації здобувачів фахової передвищої освіти у МТФК ОНТУ є складання кваліфікаційного іспиту.
Підсумкова атестація випускників – це результат, який відображає рівень теоретичних знань і практичних навичок випускників у рамках компетентностей відповідних освітньо-професійних програм, їх застосування при вирішенні конкретних завдань; оволодіння методиками розрахунків, пов’язаних із конкретними завданнями; здатність випускників до самостійної професійної діяльності.
До складання кваліфікаційного іспиту були допущені студенти, які повністю виконали вимоги навчального плану – успішно склали заліки та екзамени, захистили курсові проєкти, пройшли практики та захистили звіти з них.

ОПП «Зберігання, консервування та переробка молока»


Кваліфікаційний іспит відбувся 25.02.2025 року у режимі онлайн.
Державна атестація випускників проводиться у вигляді комплексного кваліфікаційного іспиту, що включає стандартизований тестовий державний екзамен з чотирьох дисциплін (Технологія молока і молочних продуктів, Технохімічний контроль виробництва, Охорона праці, Економіка).
Екзаменаційна комісія, у складі голови, к.т.н., доцента, завідувача кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси ОНТУ Скрипніченко Дмитра Михайловича; к.т.н., викладачів спецальних технологічних дисциплін Трубнікової Анастасії Анатоліївни та Руднєвої Наталії Василівни – оцінювали теоретичну підготовку студентів, їх і вміння та здатність застосовувати їх у фаховій діяльності.
За результатами написання робіт абсолютна успішність склала 100 %, якість навчання – 40%. Найкращою стала робота здобувачки Башук Аліни.
По завершенню комісія відзначила цілеспрямованість студентів, їх наполегливість та бажання стати справжніми професіоналами.

ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

24 лютого 2025 року у режимі онлайн здобувачі освіти спеціальності 181 «Харчові технології», ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» пройшли підсумкову атестацію у формі комплексного кваліфікаційного іспиту.
Екзаменаційна комісія, у складі голови, к.т.н., доцента, директора інституту ІХТ ім. М.О. Грішина ОНТУ Шарахматової Тетяни Євгеніївни, викладачів спецальних технологічних дисциплін Трубнікової Анастасії Анатоліївни та Ваховської Вікторії Анатоліївни – оцінювали теоретичну підготовку студентів за чотирьма фаховими дисциплінами.
За результатами написання робіт абсолютна успішність склала 100 %, якість навчання – 50%. Найкращими визнано роботи Шевчук Ольги та Бровченко Тетяни, які за підсумками навчання у коледжі отримають дипломи фахового молодшого бакалавра з відзнакою.
Атмосфера під час засідання комісії була доброзичлива, сприяла впевненій поведінці студентів, розкриттю ними своїх знань і здібностей. Студенти продемонстрували навички, отримані на попередніх етапах навчання, високу теоретичну та практичну підготовку професійної діяльності.

Під час державної атестації всі випускники продемонстрували високий рівень теоретичних знань та практичних навичок, що дає можливість впевнено продовжувати навчання у вищих закладах освіти України та займати достойні місця на ринку праці.

Бажаємо здобувачам освіти наснаги та творчих відкриттів! Наші ВИПУСКНИКИ – майбутнє України! ДЯКУЄМО ЗСУ за можливість навчатися!