Ви зараз переглядаєте Відкрита лекція “Управління якістю продукції при зберіганні і переробці зерна”
28 лютого 2024 року на базі платформи ZOOM було проведено відкриту лекцію для студентів 2-3 курсів спеціальності 181 «Харчові технології» на тему: «Управління якістю продукції при зберіганні і переробці зерна». Лектором був аспірант 1 курсу кафедри Технології зерна і комбікормів Борис Сергійович Жуков, якій працює заступником керівника молекулярно-генетичної та мікробіологічної лабораторії у Випробувальному центрі ІП «СЖС Україна» м. Одеса. Лекцію було проведено у приміщенні лабораторії Випробувального центру, яка спеціалізується на аналізах сільськогосподарських продуктів, харчових продуктів, мінеральної сировини тощо. Випробувальний центр підприємства акредитований за міжнародним стандартом ISO/IEC 17025:2017.

Лектор всіх присутніх студентів і викладачів спеціальних технологічних дисциплін ознайомив із сферою управління якості, розповів про кількість фонових процесів на підприємстві , які необхідні для того, щоб його рутинна діяльність відбувалась у межах сучасних державних та міжнародних вимог.

Було обговорено базові складові системи забезпечення якості і розглянуті конкретні приклади їх реалізації в умовах праці з зерном та продуктами його переробки. Лектором було підкреслено необхідність міждисциплінарного підходу для вирішення багатьох сучасних викликів, показана важливість вивчення філософії для задоволення нормативних вимог.

Слухачам дуже сподобалась манера щирого, емоційного інтерактивного спілкування лектора з аудиторією, він зміг зацікавити студентів, показав різні можливі напрями їх майбутнього професійного розвитку, довів про необхідність постійного навчання з метою самовдосконалення для успішної кар’єри.