Ви зараз переглядаєте Всесвітній день охорони праці
Щорічно, 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. Міжнародна організація праці присвячує цей день актуальній темі. Девіз у 2024 році: «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

До Всесвітнього дня охорони праці у МТФК ОНТУ 19.04.2024р. проведено відкритий урок для здобувачів освіти за темою: «Забезпечення безпеки та здоров’я на роботі в кліматичних умовах, що змінюються».

Викладач з ОП та БЖД Чистяк С.М. роз’яснила студентам про тривожні дані щодо впливу зміни клімату на бепеку та здоров’я людей. Навела приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату (включаючи тепловий стрес, забруднення повітря, великі промислові аварії, і підвищений вплив хімічних речовин).

Заступник директора з АГР Іванов А.Е. розповів здобувачам освіти, що у зв’язку зі зміною клімату, працівники в усьому світі піддаються підвищеному ризику, впливу таких небезпек, як надмірна спека, ультрафіолетове випромінювання, екстремальні погодні явища. Звернув увагу, що зміна погодних умов значно впливає на умови праці, збільшуючи професійні ризики для працівників.