Ви зараз переглядаєте Захист прав споживачів в умовах суспільних трансформацій
Щорічно 15 березня відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів. Датою для святкування цього дня була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді в 1961 році, в якому він назвав чотири основних права: право на інформацію, право на безпеку, право на вибір і право бути почутим. Згодом цей список був розширений і до нього увійшли: право на задоволення базових потреб, право на компенсацію, право на споживчу освіту, право на здорове довкілля.

Саме захисту прав споживачів була присвячена науково-практична конференція “Захист прав споживачів в умовах суспільних трансформацій” серед здобувачів освіти технологічного відділення, що пройшла 21 березня 2023 року у онлайн-форматі.

На конференції виступили здобувачі освіти 1 і 2 курсів освітньо-професійної програми “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”:

1) Лінкевич Ольга, група 1Тек-23 – Проблеми захисту прав споживачів в умовах воєнного стану.
2) Федоренко Єлизавета, група 2 Тек-22 – Глобальний індекс продовольчої безпеки України в умовах війни.
3) Маслеников Михайло, група 2Тек-22 – Спрощена система маркування харчових продуктів для споживачів.
4) Дмитрова Уляна, група 1Тек-22 – Обережно, пальма!

Учасниками були представлені цікаві доповіді щодо питань забезпечення безпеки споживачів при виборі та вживанні харчових продуктів, промислових товарів, послуг, а також практичні рекомендації щодо відстоювання своїх прав, відповідно до чинного законодавства України, метрологічного нагляду засобів вимірювальної техніки, актуальності впровадження систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів.

На конференції були присутні здобувачі освіти 1-3 курсів спеціальності 181 “Харчові технології”, методист коледжу Драган Н.В. та викладачі циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін: Хлизова Н.І., Руднєва Н.В., Трубнікова А.А., Маренченко О.І., Лукашова О.Д.

Всі присутні з зацікавленістю слухали доповіді, задавали питання. Найцікавішою була визнана доповідь Михайла Масленикова про маркування споживчих товарів.

Дякуємо присутнім, участникам та організаторам конференції за цікаву та актуальну на сьогодні тему.