Ви зараз переглядаєте Шевченківські читання-2024
  • Категорія запису:Новини
7 березня 2023 року у змішаному форматі відбулися Шевченківські читання-2024, які були організовані КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» до 210 річниці з дня народження Т.Г. Шевченка.

У читаннях прийняли участь завідувач бібліотеки МТФК ОНТУ Оляновська А.В., бібліотекар Усенко Н.В. та методист коледжу Драган Н.В.

Ректор Академії, Любов Задорожна, у своєму виступі наголосила на значенні творчості та особистості Тараса Шевченка як фундатора української нації; як творця, котрий у слові закарбував національний код народу, який сьогодні дивує увесь світ своєю стійкістю, мужністю і силою духу, своєю вірою у правду. З вітальним словом виступили Василь Шуляр, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Ольга Худенко, проректор з навчально-методичної роботи Херсонської академії неперервної освіти. У заході брали участь: Роман Пляцко, науковий секретар Наукового товариства ім. Шевченка (Львів); Ярослава Різникова, заступник директора департаменту – начальник управління культури, національностей та релігій Одеської обласної державної адміністрації; Вікторія Сікорська, завідувач кафедри довузівської підготовки Одеського національного морського університету.