Ви зараз переглядаєте Чорнобиль – біль і скорбота України
26 квітня – це День Чорнобильської трагедії, а також і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, який був запроваджений у вересні 2003 року на саміті СНД за ініціативою тодішнього президента України Леоніда Кучми і підтриманий Радою глав держав СНД.

«26 квітня 1986 року о 01.23.47 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, у результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих у повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі у 1945 році», – так згадував цю подію у своїй статті «Чорнобильська катастрофа» Володимир Лук’янюк.

Із метою вшанування людей, які, ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок – врятували від біди не одне покоління, та поглиблення знань здобувачів освіти про аварію на Чорнобильській АЕС заступник декана факультету експертизи, біотехнології, харчової інженерії, підприємництва та торгівлі ОНТУ Чабанова Оксана Борисівна провела відкриту виховну годину «Чорнобиль –біль і скорбота України». На виховну годину були запрошені студенти 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» МТФК ОНТУ.

Оксана Борисівна нагадала студентам про чорну дату в історії України, яка досі віддає важким відгомоном минулих десятиліть, розповіла, як сталась аварія, особливу увагу приділила екологічним наслідкам та змінам, що відбулися за останні роки в зоні відчуження. Студенти також мали можливість переглянути документальний фільм, у якому відтворено хід подій рокової ночі з 25 на 26 квітня 1986 року, і усвідомити, пережити глобальні наслідки цієї трагедії.

26 квітня – це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей. Тому, ПАМ’ЯТАЄМО…

До дня пам’яті Чорнобильської трагедії у бібліотеці МТФК ОНТУ організовано виставку.