ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ – це підготовка висококваліфікованих та конкурентноспроможних фахівців із сучасним креативним мисленням і передовими компетентностями, здатних до комплексного розв’язання складних завдань у науково-дослідній, педагогічній, організаційно-технологічній, проєктно-технологічній, організаційно-управлінській системах функціонування підприємств харчової і переробної промисловості.

Спеціальність орієнтована на підготовку фахівців, які мають володіти: комплексом організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку підприємств харчової і переробної промисловості.

Освітньо-професійна програма:«Зберігання і переробка зерна»

Одна з прадавніх в коледжі, перші її випускники отримали документи про освіту ще в часи царської Росії. Сьогодні важко назвати регіони, де б не працювали наші випускники – фахівці по технології зберігання зерна, виготовлення комбікормів і борошномельного виробництва. Неможливо переоцінити значення фахівців цієї області в забезпеченні населення країни продуктами харчування. Глибокі теоретичні знання і високий рівень практичних навиків фахівців дозволяє упевнено заявити, що в умовах, коли зерно є одним з найважливіших компонентів харчових продуктів і експорту, наші фахівці займають гідне місце в суспільстві. Технолог – це прекрасна професія!

Презентація освітньо-професійної програми

 

Освітньо-професійна програма: «Бродильне виробництво і виноробство»

Виноробство – прадавнє мистецтво, секрети якого передавалися через покоління. Про провину складали легенди, його оспівували в піснях, тому що воно дійсно має значення в нашому житті, якщо вживати його в розумних межах: укріплює здоров’я, підвищує стійкість організму до деяких захворювань, піднімає настрій. Південь України з давніх часів славився виноробством і хороші кваліфіковані фахівці з цієї області завжди мають попит.

Презентація освітньо-професійної програми

 

”Освітньо-професійна

М’ясо – коштовний і незамінний харчовий продукт. Новітні технології забезпечують підвищення якості м’ясних продуктів, неухильно поширюється їх асортимент. Якщо Ви хочете опанувати секрети мистецтва виготовлення широкого спектру м’ясних продуктів – це ваша спеціальність.

Презентація освітньо-професійної програми

 

Освітньо-професійна програма: «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Якісні продукти харчування – сьогодні це має бути основним пріоритетом для вітчизняного виробника та споживача. Нажаль, 80% харчових продуктів, що реалізуються на ринку України, фальсифіковані (за даними Комітету з питань прав споживачів).
Зважаючи на вище наведені факти, велике значення набуло висвітлення проблеми викриття фальсифікації харчових продуктів. Тому попит на спеціалістів з цієї галузі постійно зростає.
Підготовка таких фахівців зосереджена на питаннях визначення показників якості та безпеки сировини і готового продукту, характеристиці та виборі обладнання, використання якого забезпечує найвищу якість і безпеку харчової продукції, підтвердження відповідності продукту вимогам нормативної документації або виявлення помилок у технологічному процесі.
Студенти, які навчаються за освітньою програмою отримують багатогранні знання з харчової хімії, хімії сировини для виробництва харчових продуктів, володіють сучасними методами визначення якості та оцінки безпечності харчових продуктів.
Спеціалісти такого рівня потрібні на всіх виробництвах харчової промисловості: хлібопекарні, молокозаводи, підприємства з виготовлення алкогольних та безалкогольних напоїв, заводи з виробництва біодобавок, птахокомбінати, м’ясокомбінати, кондитерські фабрики та консервні заводи, підприємства громадського харчування, лабораторії, тощо.
Презентація освітньо-професійної програми

 

Освітньо-професійна програма: «Зберігання, консервування та переробка молока»

Молоко грає велику роль в житті кожної людини. Недаремно його називають напоєм здоров’я. Сьогодні, завдяки новим технологіям, покращується якість молочних продуктів, підвищуються їх смакові і живильні властивості, поширюється асортимент, і як наслідок зростає попит на кваліфікованих фахівців молочної промисловості.

 

Освітньо-професійна програма: «Технології молока, жирів та продуктів для індустрії краси»

ОПП «ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА, ЖИРІВ І ПРОДУКТІВ ДЛЯ ІНДУСТРІЇ КРАСИ» – ЦЕ УНІКАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ ОПАНУВАТИ В ОДНІЙ ОСВІТНІЙ ПРОГРАМІ ТРИ ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ ДЛЯ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ!
Протягом останніх років в усьому світі зросла цікавість споживачів до здорового способу життя.
Здоров’я та краса внутрішнього передбачає вживання високоякісних та безпечних продуктів харчування, виготовлених за інноваційними технологіями згідно принципу «від лану – до столу» підприємствами індустрії харчування
Здоров’я та краса зовнішнього передбачає використання високоякісної натуральної косметики, виробленої із застосуванням інноваційних інгредієнтів підприємствами індустрії краси.
Лише синергія індустрії харчування та індустрії краси дозволяє нам бути по-справжньому здоровими та красивими!
Презентація освітньо-професійної програми