Механіко-технологічний фаховий коледж ОНТУ є закладом вищої освіти першого рівня акредитації та відокремленим структурним підрозділом Одеського національного технологічного університету. Всі спеціальності коледжу ліцензовано та акредитовано.

Ліцензія на надання освітніх послуг – АЕ №527887 від 10.03.2015р. видана АК МОН України, загальний ліцензійний обсяг прийому складає – 200 осіб.

Контингент студентів денної форми навчання складає понад 400 осіб.

Переважна кількість студентів (понад 60%) навчається за кошти державного замовлення.

Механіко-технологічний коледж ОНТУ готує фахівців за освітньо-професійним ступенем “Фаховий молодший бакалавр” за десятьма освітніми програмами.

Для всіх освітніх програм реалізовано інтегрований навчальний процес з Одеським національним технологічним університетом, випускники Коледжу мають можливість продовжити навчання в ОНТУ на старших курсах.

У Коледжі також реалізовано інтегрований навчальний процес з професійно-технічними училищами. Випускники училищ, мають можливість продовжити навчання у Коледжі з зарахуванням на старші курси за програмою ступеневої підготовки.

Коледж готує фахівців за ОПС “Фаховий молодший бакалавр” з наступних спеціальностей та наступними освітньо-професійними програмами:

Спеціальність «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка»:

  • Освітньо-професійна програма: «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва»;
  • Освітньо-професійна програма: «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації»

Спеціальність «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»:

  • Освітньо-професійна програма: «Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд»

Спеціальність «Галузеве машинобудування»:

  • Освітньо-професійна програма: «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв»

Спеціальність «Харчові технології»:

  • Освітньо-професійна програма: «Зберігання і переробка зерна»;
  • Освітньо-професійна програма: «Бродильне виробництво і виноробство»;
  • Освітньо-професійна програма: «Зберігання, консервування та переробка м’яса»;
  • Освітньо-професійна програма: «Зберігання, консервування та переробка молока»;
  • Освітньо-професійна програма: «Технологічна експериза та безпека харчової продукції»;
  • Освітньо-професійна програма: «Технології молока, жирів і продуктів для індустрії краси»