Ви зараз переглядаєте Студентська науково-практична  конференція
VI щорічна студентська конференція спеціальності 174/151 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», серед студентів, що навчаються за освітньою програмою «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва проходила за планом методичного чергування циклової комісії, 16 квітня 2024 року, в дистанційному режимі в системі Zoom.

Досягаючи мети популяризації спеціальності було прийнято рішення в поточному році тематику конференції присвятити одній з «гарячих» тем науково – технічного прогресу – «штучному інтелекту» та перспективам використання даної технології в автоматизації та робототехніці. Заявлена тема конференції: «Комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка в автоматизації та повсякденному житті. Майбутнє вже тут…».

В цілому, обрана стратегія виявилась успішною, студенти спеціальності з цікавістю прийняли виклик та підготували доповіді за запропонованою тематикою.
Відкрила конференцію привітанням учасників декан факультету автоматизації та робототехніки Тетяна Ревенюк. В привітанні декан відзначила важливість та актуальність спеціальності, затребуваність спеціалістів в галузі автоматизації технологічних процесів та запросила студентів продовжити освіту за освітніми рівнями «бакалавр» та «магістр» вже в Одеському національному технологічному університеті.

Доповідь за тематикою прикладних технологій використання штучного інтелекту у виробництві та окремих галузях господарства зробив голова ц.к. КІТтаМ Ігор Яровий.

Тематичні доповіді, пов’язані з окремими аспектами використання комп’ютерно – інтегрованих в різних галузях людської діяльності виконали:
Євген Роговий, гр. 2А-22, тема: «Віртуальна реальність (VR) та доповнення реальності (AR) у навчанні: Нові методики освіти»
Олександр Тарахтій, гр. 2А-22, тема: «Роботи в космосі: Дослідження та використання робототехніки за межами Землі»
Артем Мусатов, гр. 4А-20, тема: «Використання 3D технологій в промисловості. Сучасність та перспективи»

В обговоренні доповідей, з доповненнями та побажаннями виступили викладачі коледжу Олександр Завадський та Любов Мельник.

В роботі конференції прийняли участь до 60-ти учасників з числа студентів та викладачів коледжу.

Двоє з доповідачів, що планували виступити з доповідями, не змогли приєднатись до конференції з технічних причин.

Основної мети конференції досягнуто, кращі студенти спеціальності отримали цікавий досвід публічного виступу, розширили свої знання в КІТ. Слухачі конференції отримали цікаву інформацію про стрімкий розвиток технологій.

В ході закриття конференції голова ц.к. Ігор Яровий висловив подяку учасникам та гостям, побажав студентам успіхів у навчанні і впевненість у тому, що їх сили та розум дуже скоро стануть необхідними у мирній розбудові нашої України